U bent hier:

Lidmaatschap

Lidmaatschap bij FBNed biedt de volgende voordelen:

 • Vertrouwelijk en vertrouwd netwerk
 • Sterke politieke lobby
 • Ledenservice
 • Unieke opleidingen via onze FBNed Academie
 • Groot aantal next generation-leden (vanaf 16 jaar)
 • Inspirerende bijeenkomsten voor alle familieleden en ook niet-familieleden op sleutelposities

FBNed-ledenservice

Onderdeel van het lidmaatschap is de FBNed-ledenservice: wij zijn vraagbaak en kennisbron. Als je een vraag hebt helpen wij om deze meer helder te krijgen. Wij kunnen je direct voorzien van informatie of in contact brengen met een ander FBNed-lid dat een vergelijkbare situatie eerder aan de hand heeft gehad. Als het nodig is verwijzen wij ook door naar externen. Dit doen wij volledig onafhankelijk en op basis van ervaringen van andere FBNed-leden.

Online ledenportaal

Leden krijgen toegang tot een afgesloten gedeelte waar je in contact kunt komen met andere leden, artikelen en onderzoeken kunt downloaden, veelgestelde vragen kunt bekijken en met name meer kennis kunt opdoen over de thema's die de familiebedrijven raken. 

Magazine 'Familie & Bedrijf'

FBNed-leden ontvangen standaard 3 keer per jaar ons ledenmagazine. In deze magazines staan interviews met leden, achtergrondartikelen, columns, verenigingsnieuws en we bespreken ledenservicevragen.Via het ledenportaal kunnen de uitgaven van de afgelopen jaren digitaal teruggelezen worden.

FBNed kent een eigen gedragscode voor de leden gebaseerd op onze kernwaarden:

 1. Openheid en vertrouwen - FBNed hanteert de principes van openheid en vertrouwen.
 2. Actieve betrokkenheid - Leden die actief betrokken zijn bij de vereniging vormen een essentieel onderdeel van een levendig en nuttig netwerk.
 3. Vertrouwelijkheid - De leden committeren zich aan de vertrouwelijkheid binnen de vereniging; opgedane ervaringen en inzichten zijn vrij te gebruiken ter eigen lering. De identiteit, relatie en aard van de informatiebron blijft vertrouwelijk en wordt niet openbaar gemaakt.
 4. Professionaliteit en respect - Overleg en discussies worden altijd gevoerd op een professionele en respectvolle wijze.
 5. Non-commercialiteit - FBNed is nadrukkelijk geen netwerk om producten of diensten aan andere leden aan te bieden. Het is een platform voor de uitwisseling van ervaringen, ideëen en informatie.

Contributie

FBNed hanteert een contributiemodel op basis van groepsomzet:

Categorie A - tot €50 miljoen: €3800
Categorie B - €50 tot €100 miljoen: € 4000
Categorie C - €100 tot €250 miljoen: € 4250
Categorie D - vanaf €250 miljoen: €4500

Indien je geïnteresseerd bent, kun je het contactformulier invullen voor extra informatie, het online aanmeldingsformulier invullen of contact opnemen met Stefan Tax.

Leden