U bent hier:

Corona - NOW-regeling wordt aangepast

22/04/2020

Nieuws over de NOW-regeling: Nadat vorige week al bekend werd dat de NOW-regeling aangepast gaat worden m.b.t. seizoensbedrijven en concernniveau, zijn vandaag nieuwe voorwaarden bekend gemaakt.

De concernbepaling is losgelaten: om de werkgelegenheid te beschermen wijzigt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de concernbepaling in de tijdelijke loontegemoetkomingsregeling NOW. Werkmaatschappijen die door de coronacrisis meer dan twintig procent omzetverlies hebben maar behoren tot een concern dat niet voldoet aan die voorwaarde, mogen toch de NOW aanvragen. Hiervoor gelden wel extra voorwaarden. Zo moeten deze concerns afspraken maken met vakbonden over werkbehoud en over 2020 afzien van het uitkeren van dividend of bonussen.

Voor meer informatie leest u de kamerbrief moties en toezeggingen maatregelen noodpakket (22 april).

Leden