U bent hier:

Academie

Om de beste eigenaar van het familiebedrijf te zijn en te blijven is het van belang om te blijven ontwikkelen. Wij zijn er voor iedereen (uiteraard voor onze leden maar ook voor niet-leden), die zich vanuit familiebedrijfsbelang wil ontwikkelen in verbinding met andere familiebedrijven. 

FBNed: 25 jaar expertise

Al onze programma’s draaien in de kern om verbinding met gelijkgestemden in familiebedrijven. Bij FBNed leer je in vertrouwen; je deelt je uitdagingen en spart met andere betrokkenen van familiebedrijven en met experts. FBNed heeft 25 jaar aan ervaring. Onze experts leiden de academieprogramma’s vanuit theoretische expertise en vaardigheden, aangevuld met een rugzak vol ervaringen van familiebedrijven, van hun best practices tot lessons learned.

Voor wie  

Samen leren, dat is wat we doen bij FBNed: als individu, als team en als familie. Want om de beste eigenaar van het familiebedrijf te zijn en te blijven is het van belang dat zowel de familie als geheel als de individuele familieleden zich blijven ontwikkelen. Familieleden (al dan niet actief in het familiebedrijf), bestuurders en niet-familieleden op sleutelposities in het familiebedrijf zijn allemaal welkom bij onze academieprogramma's, ook als zij geen lid zijn van FBNed.

Wat kun je bij ons leren

Wij onderscheiden vijf onderling met elkaar verweven leergebieden; 

- Doelen, ambities en waarden 
- Sterke familie
- Verantwoordelijke eigenaren
- Goed bestuur
- Bekwame leiders

Door onze Academieprogramma’s te volgen, ontwikkelen families en hun trusted advisors zich op alle bovenstaande leergebieden en zo bouwen we mee aan sterke en krachtige familiebedrijven. Bekijk ons aanbod

Lees hier meer over deze leergebieden (alleen voor FBNed-leden).

Verbinden

Binnen onze vereniging staat verbinden centraal. We verbinden familiebedrijven tijdens onze activiteiten en Academieprogramma’s. Daarnaast verbinden we leden op individueel niveau met elkaar, zowel op aanvraag als proactief. 

Met ons grote netwerk van familiebedrijven en experts, onze kennis en onze ervaring met zowel onze eigen als aanverwante relevante opleidingen, weten wij als geen ander welk programma en/of welke expert passend is op elk moment van je learning journey. 

Heb je interesse in een Academieprogramma of heb je een vraag, neem dan vooral contact met ons op. 

Praktisch

  • Wij organiseren programma’s mede op basis van behoefte en vraag. Heb je interesse in een Academieprogramma dat nog niet gepland staat of wil je meer leren over een nieuw onderwerp? Neem dan contact op met Eveline Maas, onze Academiemanager.

  • Onze Academie is ook toegankelijk voor familiebedrijven die geen lid zijn van FBNed. Voor niet-leden geldt een toeslag van 25% (exclusief btw).

  • In het opleiden van families en individuen werken wij samen met een aantal regionale netwerken voor familiebedrijven. Leden van het Gelderse Familiebedrijven Gilde en het Genootschap van Limburgse Familie Bedrijven krijgen 10% korting op de prijs voor niet-leden.

  • Voor onze leden verzorgen wij ook in-familytrainingen; op maat gemaakte programma’s gebaseerd op een specifieke vraag. Je kunt hierbij denken aan thema’s als governance, het betrekken van de NxG, familiedynamieken, filantropie/impact en duurzaamheidsvraagstukken.

Leden